RS232

Here is the place for all Hardware and Firmware related questions

Moderator: marcus

RS232

Postby phgelin » Wed 30. Nov 2011, 23:30

Dear all,

I have recently purchase the IRTrans Ethernet IRDB
as well as an Active RS232 Cable to be able to connect my IRTRans with a LG TV

However, each time I try to send a code

*.rem excerpt:

[COMMANDS]
[power-rs232][RS232]ka 0 0\r\n



I got a:


"41-2 IR Error: No IRTrans Device with AUX RS232 port connected."

While it somehow make sense as I do not have a AUX RS232 port connected,

I have this "new "RS232 Cable connected to one of the IR external plug.


Would you have any clue on what I am doing wrong here ?

Thanks in advance,

Philippe.
phgelin
 
Posts: 3
Joined: Fri 16. Sep 2011, 20:57

Re: RS232

Postby IRTrans » Wed 30. Nov 2011, 23:56

Hi,
you need to activate the RS232 output using the GUI Client.

On the first Tab Page you can activate the RS232 port for either the IR Input (next to the IR LEDs) or the IR Output (next to the power connector).

Once you have stored the settings you can set the Baudrate and parameters of the RS32 output using the "RS232" Tab.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: RS232

Postby phgelin » Fri 2. Dec 2011, 23:51

Thanks for the answer.

Best,

Philippe.
phgelin
 
Posts: 3
Joined: Fri 16. Sep 2011, 20:57


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

cron