Web interface not restarting

Here is the place for all Hardware and Firmware related questions

Moderator: marcus

Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 14:00

Hi,

We're experiencing an issue where the IR trans, when turned off and then on at the power, it sometimes will no longer allow you to connect to the web interface.

The green status light is showing as being connected to the Wi-FI and we can ping the IP and telnet to 21000 but not port 80 when the web interface is unreachable.

We've tried 6.8.10 and 6.8.9 firmware.

Thanks

Luke Rhodes
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby IRTrans » Thu 1. Dec 2011, 14:17

Hi,
so far we have never seen that happen.

I also do not have any real idea what might cause such a problem.

After power up everything gets initialized to a proper state.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 14:49

Is there anything we can do to help provide a better analysis?
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 15:43

We've created a video to show you exactly what's happening, it's around 75mb

http://share.lukerhodes.net/31273C1P0d1b1Q3H281T
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby IRTrans » Thu 1. Dec 2011, 19:09

Well, that does not help a lot. It gives me no insight WHY that happens.

Could you try the device in a different WLAN Network?

As that did not happen anywhere else so far I do not think that this is a problem of the device.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 19:12

That was the second router we tried...
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby IRTrans » Thu 1. Dec 2011, 19:21

Hmm, really strange.

Could you try the IRTrans Windows SW to make sure you have connected to the correct device?
No idea how the iPhone device discovery works - I want to make sure you really identified the correct devices.

Please also check the access control settings using the Windows SW (GUI Client).

It would furthermore be interesting to see a network dump of the http communication.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 19:27

As shown in the video - I can connect to the devices fine over port 21000, and they ping, but I can't even telnet on port 80 so there's no HTTP packets to show. This clarifies that they are in fact the right devices, but further more they have had their firmwares reinstalled after initial failures of the same kind, then their IP's set again on 2 different, isolated wi-fi networks.

It occurs with all 9 of the devices, not just the three that I demonstrated turning off.

The device discovery on the iPhone is just scanning a range of IP's TCP on port 80 but to make it clearer, I showed the web browser and telnet both being unable to connect on port 80 too.
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby rhodesy22 » Thu 1. Dec 2011, 19:28

Also, sometimes we can turn them off and then on again and the web service will start working again.
rhodesy22
 
Posts: 27
Joined: Mon 1. Feb 2010, 10:51

Re: Web interface not restarting

Postby IRTrans » Thu 1. Dec 2011, 19:52

Regarding the iPhone Tool: How are you scanning the ports?

In case you are contacting the devices on port 80 to scan them you need to make sure that you are using proper requests to do that. Otherwise you might disconnect the listening socket. Then no further http connections will be possible.

Due to the available memory the number of sockets is limited.

As there are more than 1000 WiFi devices installed I am asking myself why that only happens in your installation.

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Next

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests