Recognition of Commands / Configuring .rem file

All LINUX related questions (Installation & usage)

Moderator: marcus

Recognition of Commands / Configuring .rem file

Postby guenterlauer » Mon 13. Dec 2010, 00:14

Dear all,

irtransserver is working almost fine on my linux machine powering up my usb-ir-receiver.
Starting the server and push some buttons on my mce-remote it seems that not every push is getting
translated right. I have to push each button twice to get the right conversion:
Code: Select all

guenni@Judas:~$ sudo /usr/local/irtrans/irserver -start_clock -loglevel 4 -debug_code /dev/ttyUSB0
Init Server Socket done
IRServer64 Version 6.03.02
Init Events done
Opening Device: /dev/ttyUSB0
IRTRans Send Done: 1
Name   :
Version: D5.08.09
FW SNo : 13925
Capab  : Power On;
FW Cap : 0x3c8019
USB SNo:
Node   : /dev/ttyUSB0

Init communication ...
[ 0]:                      D5.08.09     SN: 13925
Chdir to DB OK
Read routing OK
Read Switches OK
Open DIR: 13
Get Dirent: 448
Remote sky-hd               compiled:     1 Timings -     34 Commands
Remote sky-digital          compiled:     1 Timings -     31 Commands
Remote mce-keyboard         compiled:     1 Timings -     77 Commands
Remote                      compiled:     0 Timings -      0 Commands
Remote mediacenter          compiled:     1 Timings -     49 Commands
Remote dream                compiled:     0 Timings -     36 Commands
Remote irtrans              compiled:     1 Timings -     33 Commands
Remote kathrein-ufs         compiled:     2 Timings -     36 Commands
Remote pace                 compiled:     2 Timings -     38 Commands
Remote mce-mouse            compiled:     1 Timings -      1 Commands
Get Dirent: 0
Duplicate Commands for pace.0:   pace.0-
Total:  10 Remotes  -  10 Timings -  335 Commands -    0 Calib. Commands
         0 Togglec. -   0 CCF Data -   0 CCF RAW  -    0 CCF Error
IRTRans Send Done: 1
IRTRans Send Done: 1
[0.0]: S11101010000000000011111000010000011111 39
[0.0] down mediacenter
[0.0]: S11101010000000000011111000010000011111 39
[0.0] down mediacenter
[0.0]: S11101010000000000011111000010000011111 39
[0.0] down mediacenter


I have no clue whats going wrong.....so I think I have to reconfigure my mediacenter.rem.
Reading your IRTrans-documentation and changing some parameters does not really help
(values I have changend from [RC]2 to [RC]1 or [RC]3 have no effect) .
Perhaps, you have any idea how I have to configure my mediacenter.rem:
Code: Select all
[REMOTE]
  [NAME]mediacenter

[TIMING]
  [0][N]0[RC]2[FL]100[FREQ]36[SB][RS][RC6]

[COMMANDS]
  [1][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000001
  [2][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000010
  [3][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000011
  [4][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000100
  [5][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000101
  [6][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000110
  [7][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000111
  [8][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001000
  [9][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001001
  [0][T]0[D]S11101010000000000011110000010000000000
  [ok][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100010
  [left][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100000
  [right][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100001
  [down][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011111
  [up][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011110
  [play][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010110
  [power][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001100
  [Stop][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011001
  [Rec][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010111
  [Rew][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010101
  [Fwd][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010100
  [Pause][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011000
  [Next][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011010
  [Prev][T]0[D]S11101010000000000011110000010000011011
  [eHome][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001101
  [Back][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100011
  [EPG][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100110
  [Info][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001111
  [LiveTV][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100101
  [Video][T]0[D]S11101010000000000011110000010001001010
  [Music][T]0[D]S11101010000000000011110000010001000111
  [TV][T]0[D]S11101010000000000011110000010001000110
  [Pictures][T]0[D]S11101010000000000011110000010001001001
  [Vol+][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010000
  [Vol-][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010001
  [Mute][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001110
  [Ch+][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010010
  [Ch-][T]0[D]S11101010000000000011110000010000010011
  [Enter][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001011
  [Clear][T]0[D]S11101010000000000011110000010000001010
  [DVDMenu][T]0[D]S11101010000000000011110000010000100100
  [Rectv][T]0[D]S11101010000000000011110000010001001000
  [Messenger][T][0][D]S11101010000000000011110000010001100100
  [Radio][T][0][D]S11101010000000000011110000010001010000
  [Teletext][T][0][D]S11101010000000000011110000010001011010
  [Red][T][0][D]S11101010000000000011110000010001011011
  [Green][T][0][D]S11101010000000000011110000010001011100
  [Yellow][T][0][D]S11101010000000000011110000010001011101
  [Blue][T][0][D]S11101010000000000011110000010001011110

Or do I have one other problem concerning the remote control ?
Thanks for your help and support.
guenterlauer
 
Posts: 2
Joined: Sun 12. Dec 2010, 23:54

Re: Recognition of Commands / Configuring .rem file

Postby IRTrans » Mon 13. Dec 2010, 12:15

Hi,
normally the Mediacenter remote works fine.

Maybe the RC6 Togglebit Option is disabled in the device settings of your device.

Please use only the Windows SW to change device options (or the GUI Client via Mono).

IRTrans
IRTrans
Administrator
 
Posts: 2115
Joined: Mon 21. Apr 2008, 23:32

Re: Recognition of Commands / Configuring .rem file

Postby guenterlauer » Mon 13. Dec 2010, 13:11

Hi,

thanks for your fast answer.
Just checked this device-option with your GUI Client via Mono....and you are right !
I have disabeld the flag and now it works perfect.
Thanks for your support...and have a nice day !!

Kind regards

Günter
guenterlauer
 
Posts: 2
Joined: Sun 12. Dec 2010, 23:54


Return to LINUX

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron